keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Pyhäinmiestenpäivä

Tänään astellessani töissä ja oikeasti töitä tehden, tämän puljun duunari toivottelemaan Happy Halloweenia ja ihasteli meidän kaikkien halloween naamareita. Tosin ainoana naisena paikalla sain kehuja että tänään näytin hyvältä, ilman naamaria tai en. Näin alkoi siis tämän päivän herääminen.

Seuraavaksi kohtasin elämäni rakkauden uudessa maaliloistossaan. Tosin sen jälkeen alkoi kiukuttaa ettei ole varaa maalata koko autoa yli. Rahat on loppu kun on tässä puljussa töissä, teki töitä kuinka paljon tahansa.

Siitä tuli taas myöhemmin mieleeni se, että kiitän edelleen sitä vitun kusipäätä, joka kolaroi autoni, jätti pysähtymättä paikalle ja ajoi väärillä kilvillä. Edelleen kiitän sitä vitun poliisilaitosta, joka paskan vertaa välitti autoni kohtalosta, saatika minun hyvinvoinnistani. Paskoja vihanneksia koko laitos täynnä. Rikosilmoitustani täyttänyt poliisisetä oli jo niin juurtunut multaan kiinni, että tuskin kuuli puoliakaan mitä sille puhuttiin. Se ämmä joka kehtasi mulle lauantai aamuna klo 11 soittaa ja kertoa ettei tää homma edisty, vois hankkia elämän. Kuka vitun ääliö "raataa" duunissa lauantaina ja herättelee ihmisiä aamulla aikaisin. Mulla olis voinut olla ihan älytön kankkunen, sillon olisin ainakin lankoja pitkin käyny tappaa sen eukon. Normaalit ihmiset oikeesti nukkuu viikonloppusin.

Ja oikeasti tämän henkisen rikkinäisyyden poisti tämä aurinkoistakin iloisempi mies ja se "pieni" menninkäisduunari. Ja ne siis paikkasivat auton ja kolhut ja vielä ekstrana sain lipan maalausta. Innostuin auton eloisuudesta niin että päätin itse ruveta vaihtamaan öljyt. Luulen että siinä hommassa tulee ruumiita ja palaan edelleen vanhaan taktikkaani: "Anteeksi herra, tarvitsisin hieman apua. Missä täällä on öljyt?" Samalla pyöritellessäni hiuksen haperoita ja räpytellessä kilometrin mittaisia ripsiä. Se toimii aina.

Vaikka olen nainen, osaan vaihtaa lampun, tiedän kuinka tarkistetaan öljyt, kuinka vaihdetaan auton renkaat, osaan lukea manuaalit ja jopa joskus käyttää vekottimia ilman niitä. Osaan olla nainen ja suoriutua miehen työstä. Miksen saa sen mukaista arvostusta? Kaikkien tuijotusten takana piilee ajatus: " Ai toi on se nätti tyttö, sillä taitaa olla vain ulkoiset avut". Olen tyrmäävän näköinen nuori nainen ja siihen päälle vielä fiksu. Osaan vain teettää oikeanlaiset asiat oikeanlaisilla ihmisillä ja hyötyä niistä enemmän. Taidan siis kysyä: kumpi meistä oli se tyhmempi? Sinä joka teit työn, koska räpytin vähän silmiä? Vai minä joka näin hyödyn, kosa työ tuli tehtyä vain ripsien räpyttelyllä?Siinä taisi olla päivän pähkinä.

2 kommenttia:

Kaikkonen kirjoitti...

öhkyn pöhkyn, vuiddu miten kipiä pää...mut onneks enää 2,5h töitä. sit menen kotiin NUKKUMAAN. niinh.

Kaikkonen kirjoitti...

heiiiii, missäs perkeleessä viipyy päivän sanoma allmighty pissikseltä?!